contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata Multifruct Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Fructele au atat de multe zaharuri naturale si o aroma atat de intensa incat o dulceata fara zahar nu e cu nimic mai prejos decat o dulceata normala!



Ingrediente:

  • 1/2 kg prune
  • 1/2 kg piersici
  • 1/2 kg pere
  • 1/2 kg gutui
  • 2 kg struguri dulci

 


Fructele se spala bine si se curata de cotoare si de samburi, iar gutuile si de coaja.
Fac o scurta paranteza aici: am spus fructele, adica toate fructele, adica inclusiv strugurii se curata de samburi! Desi e posibil sa vi se para ca fiind o fapta eroica (ca sa nu zic nebuneasca), sa stiti ca nu e chiar asa de greu cum pare... hmmm daca ati curatat vreodata cirese sau visine de samburi atunci va puteti inchipui cam ce va asteapta :)

 

Fructele curatate se taie in bucati (sau se trec prin masina de tocat) si se amesteca intr-un vas cu fundul gros. Se mai adauga 2-3 cotoare de gutui - in loc de gelifianti si alte minuni. Se fierbe la foc mic timp de o ora si jumatate, amestecand constant sa nu se prinda.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Dulceata se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat.

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com