contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata Din Petale De Trandafiri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cand eram mica, bunicuta mea imi facea invartita si cornulete fragede cu aceasta dulceata parfumata, imi amintesc cu mare drag mireasma de la tara :) !
Ingrediente:
  • 1 kg petale de trandafiri pentru dulceata
  • 2 kg zahar
  • 1 l. apa
  • 1 plic sare de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Petalele trandafirului se prind toate la un loc, apoi li se taie partea alba ca sa nu fie dulceata amaruie ( eu am omis aceasta etapa pentru ca mi se pare prea puricita si chiar imi place gustul putin amarui, iar cand au fiert petalele in sirop acrisor, gustul amar a disparut ca prin minune ;) ).
  2. Spalati petalele intr-un leghean cu apa rece pe portii mai mici ca sa va fie mai usor, le scurgeti putin in mani si le puneti in alt leghean uscat.
  3. Frecati putin petale de trandafiri cu zaharul, ca sa lase suc si le lasati pentru cateva ore la macerat, le puteti lasa peste noapte in frigider.
  4. Turnam apa intr-o cratita, adaugam petalele de trandafiri cu tot cu sucul lasat, cand incepe sa fiarba, spumam siropul, adaugam sarea de lamaie si facem focul mic spre mediu, lasam dulceata sa fiarba cam 1 ora pana cand se leaga siropul.
  5. Luati proba si amestecati in dulceata din cand in cand, turnati putin sirop intr-o farfurioara, cand se va raci, trebuie sa se prelinga incet pe farfuria inclinata.

Pofta buna!