contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata Din Coji De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




INGREDIENTE:
-coaja de la 5 portocale
-600 g zahar
-zeama de la jumatate lamaie
Curatam portocalele de coaja,prin feliere,formand fasiute mici,de aprox.1 cm,pe care le rulam in forma de melc.
Trecem melcii prin ac cu ata, formand un sirag pe care il innodam la capete,astfel incat melcii sa stea stransi unul langa celalalt.

Siragul se pune intr-un vas cu apa rece,timp de 2 zile,schimband apa de 2-3 ori pe zi.

Se pune zaharul cu 500ml apa si zeama de lamaie intr-un vas pe foc si cand incepe sa fiarba siropul se pune siragul.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana melcii nu mai stau la suprafata,au aspect straveziu si siropul este legat.
Dupa racire,se taie ata si se scot melcii,se pun in borcane si se toarna siropul deasupra.


Articol recomandat de cumimiinbucatarie.blogspot.com