contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata Din Coji De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pt Caty :)
Ingrediente:
coaja de la 1 kg portocale (cca 5-6-7 buc) + 500ml apa + 500g zahar+ 1 plic de zahar vanilat+ 30- 40ml zeama lamaie
- coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 5-7mm latime ( n-am stat cu sublerul :)) )
- se curata de partea alba, apoi se ruleaza si se intind pe o ata, cu ajutorul unui ac (merge repede nu va speriati, intra f usor in coaja proaspata)
- melcisorii se tin in apa aproximativ 2 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi
- in ziua a 3-a zaharul, apa si zaharul vanilat se pun la fiert pe foc mic si cand zaharul e topit se adauga zeama de lamaie, apoi melcisorii (cu tot cu ata)
- se lasa la fiert pana cand se ingroasa siropul
***Reteta am notat-o de la o prietena virtuala, cunoscuta pe un forum pe care nu-l mai frecventez si pt proba siropului scria asa: siropul se probeaza cu lingura, cand se desprind 3 picaturi de sirop de pe latul lingurii, siropul e gata.
Marturisesc ca nu mai stiu cum am probat siropul, insa inteleg ca daca tinand lingura in aer, ca si cand ma pregatesc s-o duc la gura si picura 3 picaturi (nici mai multe nici mai putine :)) )e gata. Cert este ca nu-i un procedeu lung, deci trebuie supravegheata fierberea sa nu ne trezim ca s-a evaporat prea mult din lichidul care trebuia sa le tine cojilor de portocala de urat.
- se lasa dulceata la racit, se scoate ata de la melcisori, apoi se toarna totul intr-un borcan uscat.
Se foloseste ca atare, in creme (Tort Joffre) sau la ornarea torturilor.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com