Dulceata Din Coji De Portocala
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
(cantitatea de apa si zahar depinde de cat de multe coji aveti si cat de mult sirop vreti,dar intotdeauna cantitatile de apa si zahar trebuie sa fie egale)
* Coaja(fara partea alba) de la 3 portocale(800 g) mari
* 300 ml apa
* 300 g zahar
* zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare
1. Portocalele se decojesc cu un cutit,doar partea portocalie.Cojile se pun intr-un vas cu apa si se tin 48 de ore schimband apa de doua ori pe zi.
2. Dupa 48 de ore se pregateste un sirop din apa+zahar+zeama de lamaie,apoi se adauga cojile de portocala taiate fasii subtiri
si se fierbe la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.
Dulceata se toarna in borcan/e sterilizate si se pastreaza la loc racoros