Dulceata Din Coji De Pepene Verde
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dulceata din coji de lubenita a Liei ma bantuie de anul trecut. Dar abia saptamana trecuta am reusit sa imi fac damblaua...
Ingrediente:
- 1,5 kg coji lubenita
- ~1 kg zahar
- 100 ml otet
- 1 lamaie
- 2 L apa
- 1/2 lingurita scortisoara
O singura modificare fata de reteta Liei: am micsorat cantitatea de otet - nu stiu la ce foloseste, dar 300 ml otet mi s-a parut mult prea mult.
Cojile de pepene se curata de partea verde si se taie cuburi - se pastreaza la frigider pana cand se strange cantitatea necesara.
Cojile de pepene se fierb in apa cu otet timp de 60 minute. Se scurg bine de apa, apoi se cantaresc - la 500g de coji se va pregati un sirop din 500g zahar si 250 ml apa.
Se pune apa si zaharul la fiert, iar cand incepe sa capete consistenta unui sirop se adauga cojile de pepene, zeama de la lamaie si scortisoara. Se fierbe la foc potrivit pana cand dulceata este suficient de legata (aproximativ 80 minute).
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Dulceata se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat.
Cojile de pepene se curata de partea verde si se taie cuburi - se pastreaza la frigider pana cand se strange cantitatea necesara.
Cojile de pepene se fierb in apa cu otet timp de 60 minute. Se scurg bine de apa, apoi se cantaresc - la 500g de coji se va pregati un sirop din 500g zahar si 250 ml apa.
Se pune apa si zaharul la fiert, iar cand incepe sa capete consistenta unui sirop se adauga cojile de pepene, zeama de la lamaie si scortisoara. Se fierbe la foc potrivit pana cand dulceata este suficient de legata (aproximativ 80 minute).
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Dulceata se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat.
Un pont: inlocuiti scortisoara cu aroma preferata: vanilie, nucsoara, coji de portocala, etc.
PS: Nu stiu ce am facut de mi-a iesit dulceata asa de inchisa la culoare... cred ca am ars zaharul, desi la gust nu se simte :D
PS: Nu stiu ce am facut de mi-a iesit dulceata asa de inchisa la culoare... cred ca am ars zaharul, desi la gust nu se simte :D