Dulceata De Visine
Sursa Dulceata de visine
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
4 kg de visine curatate de samburi
4 kg de zahar
zeama de la 2 lamai mari
bagata in priza .:))
Dupa ce avem visinele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita mare, adaugam peste ele zaharul si lasam asa pana a doua zi .
Asezam cratita pe foc mic si lasam sa fiarba avand grija sa adunam spuma care se formeaza la suprafata .
Amestecam usor, din cand in cand . Cand nu se mai aduna spuma adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata ,turnate pe o farfurie rece,nu mai curg .Avem grija sa probam destul de des pentru ca ne putem pacali usor si sa lasam dulceata sa fiarba prea mult .
Trebuie sa-si pastreze culoarea rosu-inchis.
Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate .Inchidem capacele ermetic si lasam dulceata cu gura in jos, invelite in patura ,pana a doua zi .
Delicioasa !