contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dulceata de visine este preferata mea  ! 



4 kg de visine curatate de samburi
4 kg de zahar 
zeama de la 2 lamai mari

Aici vorbim, un pic ,de munca de chinez :)) in sensul ca este imperios  sa scoatem samburii de la visine si daca nu avem dispozitivul special lucram cu unghiutele... lungi .:) La mine a mers asa de repede,zici ca eram
bagata in priza .:))
Dupa ce avem visinele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita mare, adaugam peste ele zaharul si lasam asa pana a doua zi .
Asezam cratita pe foc mic si lasam sa fiarba avand grija sa adunam spuma care se formeaza la suprafata .
Amestecam usor, din cand in cand . Cand nu se mai aduna spuma adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata ,turnate pe o farfurie rece,nu mai curg .Avem grija sa probam destul de des pentru ca ne putem pacali usor si sa lasam dulceata sa fiarba prea mult .
Trebuie sa-si pastreze culoarea rosu-inchis.

Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate .Inchidem capacele ermetic si lasam dulceata cu gura in jos, invelite in patura ,pana a doua zi .

Delicioasa !