Dulceață De Vișine
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Ma gandeam... ce tot atata zmeura? Iaca o dulceata de visine, numai buna pentru umplut clatite sau gogosi :P
Ziceam de zmeura, ca s-a copt multa, ei bine, nici cu visinile nu mi-e rusine, am avut recolta frumoasa! Printre altele am pregatit dulceata.
Cantitati? Ei bine, cum se spune pe la noi, "kil pe kil" :)
Am fiert separat trei portii de dulceata; acum va vorbesc despre una dintre ele :)
Am spalat si ales de samburi 1,5 kg visine. Peste ele am pus 1,5 kg zahar; le-am lasat cateva ore (cat am ales alte... visine) sa-si lase sucul, dupa care le-am pus la fiert, la foc mic, pana a inceput sa se lege siropul (putin sirop pus pe farfurie ramane ca un bob). In timpul fierberii am cules spuma care s-a format. Cand nu se mai formeaza spuma obisnuiesc sa adaug la fiert 2-3 felii de lamaie si 1-2 crengute de menta. Sa stiti ca m-am purtat atent cu dulceata, am amestecat-o foarte usor, cu o lingura de lemn (pe care o folosesc doar la dulceturi).
Cand a fost gata am pus-o fierbinte in borcane (curate, uscate...). Am intors borcanele cu fundul in sus, cca 15 minute, dupa care le-am acoperit si le-am lasat la racit.
Evident, am oprit putina dulceata pentru sedinta foto.
Fiti pe faza, urmeaza alte postari cu... zmeura :D