contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In mintea mea, cand spun "clatite" asocierea cu dulceata de visine urmeaza in mod firesc. Nu cred ca exista o alaturare mai fericita. Asa ca imediat dupa ce am preparat dulceata, am facut si niste clatite, pe care le-am umplut cu crema de vanilie si le-am servit cu dulceata de visine din belsug, pe deasupra:


Mod de preparare

Deci, se curata visinele de samburi, se cantaresc, se pregateste zahar in aceeasi cantitate - eu am avut 4,5 kile de visine curatate si am folosit tot atata zahar.

Visinele si zaharul se pun intr-un oala incapatoare, se scutura oala ca sa se aseze zaharul (nu se amesteca) si se da dulceata la foc mic:

In scurt timp, visinele vor pluti in sirop:

Se fierbe dulceata in continuare, se spumeaza de cateva ori (spuma se formeaza din impuritatile continute de zahar) si se sterge marginea oalei cu un servet umed, pentru a preintampina caramelizarea siropului. Dupa ce nu se mai formeaza spuma se adauga feliile de la 3 lamai netratate (sau o lingurita rasa de sare de lamaie / kg de fructe):

Dulceata este gata in momentul in care, picurand pe o farfurie sirop, acesta nu se imprastie, ci are aspectul unor boabe de roua ferme:

Se pune dulceata fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate, se infileteaza capacele (sau se capseaza) si se rastoarna, sprijinindu-se pe capac, pentru un sfert de ora. Dupa aceea se intorc in pozitia normala iar cand s-au racit se depoziteaza la locul lor.


Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu