Dulceata De Visine
Sursa Dulceata de Visine
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-5 kg visine
-3 kg zahar tos
-2 lamai .
Mod de preparare:
Visinele se curata de codite,se spala foarte bine,lasandu-se cateva minute in apa rece...dupa care le scoatem samburii..
Se adauga zaharul alternativ cu fructele,(in straturi)..peste care turnam si zeama lamailor..Lasam cateva ore la rece.. (sa-si lase bine zeama..)
Punem vasul pe foc...amestecand din cand in cand..Se fierbe 60 min-90 min.. pana dispare spuma,iar siropul se leaga..
In timpul asta cat fierbe...pregatim borcanele si capacele...le spalam bine ,le lasam sa se usuce ..(eu le asez in tava cuptorului, la foc mic).
Cand dulceata este gata..(probam cu picatura pe o farfurie rece,aceasta trebuie sa nu curga..ci sa-si mentina forma)..umplem borcanele si infiletam bine capacele...le lasam cu capacul in jos,20 minute.
Apoi le intoarcem si le acoperim...le tinem asa pana se racesc..(de preferat pana a doua zi)..
Le etichetam (optional)..si le depozitam la rece..