contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine (reteta Clasica)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








Aceasta reteta o foloseam inainte de a aparea gel fix in magazine.

Timp de preparare: 2 h si 30 minute.

Ingrediente: 1,500 kg visine fara samburi, 1,200 kg zahar, 1 lingurita sare de lamaie, 2 vanilii(optional). Mentionez ca la un kg de fructe pun cam 800 g zahar.

Mod de preparare: se aleg visine sanatoase, se spala, se scot samburii, se pun intrun cratit corespunzator, se acopera cu zahar cateva ceasuri bune (le-am lasat peste noapte). Se pune cratitul la foc si se amesteca usor pana la topirea zaharului. Eu am scurs o parte din sirop din care am preparat sirop de visine. Se fierbe dulceata la foc potrivit cam 1 ora, dupa care se pune in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate (metoda mea de sterilizare-in cuptor). Borcanele se tin la dunst uscat(acoperite cu o paturica) pana a doua zi cand se pot depozita in camara.




Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com