Dulceata De Visine Cu Migdale
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Am zis sa fac ceva diferit...sa transform banalul in ceva extraodinar... sa fac o dulceata de visine cu migdale crocante! Si-am facut-o!http://www.blogger.com/img/blank.gif
Ideea mi-a venit tot de la Caietul de retete nr.19 Dr.Oetker-Culori de vara in camara, unde am dat peste Dulceata de caise si pere cu alune crocante-pe care deja am facut-o!-dar atunci aveam visine. Si ma gandeam ca ar merge de minune visinele cu migdale, asadar le-am facut crocante si asta e toata povestea.
Ba, ar mai fi ceva de povestit: toata discutia asta despre prafuri, despre gelifiant si Gelfix-care ne fac viata mult mai usoara-nu se va termina rapid. Si tocmai ce-mi spusese si explicase draga de Maya ca Gelfix 3:1 ar fi cel mai periculos, dar eu facusem dulceata asta...haat, de vreo doua saptamani, dar n-am avut timp sa o postez. Data viitoare, adica anul viitor, o sa fac cu Gelfix 1:1, am retinut! Anul asta am mai facut o dulceata cu Gelfix, de data asta 2:1, pe care urmeaza sa o postez ;-)
Pentru cca 3 borcane de 200ml
Ingrediente:
1kg de visine(cantarite dupa pregatire)
coaja rasa de la o lamaie,
80g migdale,
un plic Gelfix Super 3:1,
350g zahar.
Migdalele bastonase se pun intr-o tigaie fara grasime si se lasa pe foc cateva minute sa se prajeasca usor.
Se lasa la racit.
Visinele, spalate si curatate, fara samburi, se pun intr-o oala mare, impreuna cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul si cu Gelfix Super 3:1.
Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute. Se spumeaza, se adauga migdalele crocante, apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.
Se inchid borcanele cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.
Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur argintiu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta purpurie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))
Are un gust deosebit, datorita migdalelor crocante, si de-abia astept sa folosesc dulceata asta minunata, purpurie, la un tort ;-)
Author:Liana10