contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceaţă De Trandafiri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Doua precizari:
- reteta o am de la soacra mea;
- fotografia e de anul trecut, promit sa revin cu cele de anul acesta, pe etape de pregatire; le am dar nu le-am descarcat inca.
Mie una imi place tare mult aceasta dulceata, din copilarie i-am apreciat gustul deosebit, parfumul... Am invatat si eu s-o fac. Nu e greu deloc :)

Ingredientele folosite (reteta asta o face soacra de ani de zile, tot timpul i-a iesit si a avut succes):
240 flori de trandafiri,
1/2 plic sare de lamaie,
1,5 l apa,
2 kg zahar,
1 lamaie.
Petalele alese (se inlatura partea alba a petalei) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar.
Separat se pun la fiert apa cu zaharul; dupa ce se culege spuma formata si zaharul se dizolva se adauga floarea.
Se fierbe amestecand cu lingura, des, sa nu se prinda de oala, la foc potrivit.
Se fierbe pana se alege siropul bob cu bob (se verifica pe farfurie).
Pe finalul fierberii se adauga cateva felii de lamaie.
Soacra-mea mai pune in dulceata si cateva frunze de menta.
Calda, se pune in borcane curate si uscate.
Noua ne-au iesit 9 borcane de 400 g.



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com