Dulceata De Trandafiri Cu Mure
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie:
300 gr. petale trandafiri
500 gr mure...citeste toata reteta
1,1 kg zahar
1 lamaie si jumatate
750 ml apa
Se taie capatul alb al petalelor de trandafiri, ca in reteta de dulceata de trandafiri, apoi se adauga peste ele 3 lg de zahar, zeama de la o lamaie si se framanta bine , ca sa lase sirop.
Murele, se spala si se pune peste ele, cam 1oo gr zahar.
Separat se fierbe zaharul cu apa sa formeze un sirop, cand s-a legat , se adauga petalele si murele si se mai lasa cam 20-25 min. ,apoi se opreste focul.
Pregatim borcanele si turnam dulceta fierbinte in ele, aqpoi le depozitam in camara cu capacul in jos.
Pofta buna!