contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Strugurei, Piersici Si Nectarine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente: 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii), ½ kg nectarine, ½ kg piersici, 2 plicuri gel fix: 3x1, 700-800 g zahar. Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.
Mod de preparare: Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.

Pregatim fructele.
Taiem bucati piersicile si nectarinele.
Amestecam fructele cu gel fix.
Dulceata este fiarta deja.
Umplem borcanele si le intoarcem cu gura in jos.
Foarte buna intinsa pe wafe.
Dar si pe felii de paine.
Asezam borcanele in camara.
Pt cei care nu stiu, acestia sunt strugureii sau coacazele rosii (ribes rubrum)




Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com