Dulceata De Piersici
Sursa Dulceata de piersici
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un deliciu dulceata asta! Putin diferita în modul de preparare, mai multa aroma si parfum, fina...
Ingrediente:
- 1200 g piersici coapte, dar nu moi (cîntarite întregi)
- 800 ml apa
- 500 g zahar
- 1 lamîie, doar zeama
Starletele:
Se spala bine piersicile, se curata si se îndeparteaza sîmburii.
Cojile si sîmburii se pun într-un vas la fiert împreuna cu 800 ml apa,
aproximativ atît cît sa le acopere, timp de 15-20 minute.
Cojile si sîmburii se pun într-un vas la fiert împreuna cu 800 ml apa,
aproximativ atît cît sa le acopere, timp de 15-20 minute.
Între timp, piersicile se taie bucati si se amesteca cu zeama de lamîie.
Dupa fierbere, decoctul obtinut se strecoara, se amesteca cu zahar si se pune la fiert.
Se fierbe pe foc mediu pîna scade si se leaga. Stiti voi, testul cu perla de sirop pe farfurioara rece.
Aveti grija cu focul sa nu fie prea tare, ca altfel caramelizati siropul.
Cînd perla sta "dodoloata" (vezi dulceata de trandafiri) ,
Cînd perla sta "dodoloata" (vezi dulceata de trandafiri) ,
se adauga piersicile în sirop. Acesta va deveni din nou mai subtirel.
Se fierbe din nou pîna se leaga siropul iar piersicile se înmoaie. Amestecati usor în acest timp.
Se fierbe din nou pîna se leaga siropul iar piersicile se înmoaie. Amestecati usor în acest timp.
Am obtinut 2 borcane.
O lingurite de dulceata, o gura de apa rece... ca pe timpuri :D
Ca la orice conserva de acest gen (dulceata, marmelada, gem), va recomand folosirea borcanelor sterilizate, perfect uscate, turnat dulceata fierbinte, închise bine si întoarse vreo 10 minute la odihna pe capac, apoi din nou întoarse si acoperite cu o patura.