Dulceata De Piersici
Sursa Dulceata de piersici
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
PREPARARE:
Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari.
Se spala, se inlatura samburele
si se taie in felii subtiri.
Se amesteca bine cu zaharul si
se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se scurge siropul pe care
si l-au lasat piersicile si se pune la fiert.
Cand s-a ingrosat de ajuns ,se adauga
si feliile de piersici si se continua
fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.
Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama
de lamaie-care va impiedica dulceata
sa se zahariseasca.
Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane -toata aroma verii
de care te vei bucura din plin la iarna…