contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Piersici

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

PREPARARE:

Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari.
Se spala, se inlatura samburele
si se taie in felii subtiri.
Se amesteca bine cu zaharul si
se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi se scurge siropul pe care
si l-au lasat piersicile si se pune la fiert.
Cand s-a ingrosat de ajuns ,se adauga
si feliile de piersici si se continua
fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.

Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama
de lamaie-care va impiedica dulceata
sa se zahariseasca.

Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane -toata aroma verii
de care te vei bucura din plin la iarna…   ;)



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com