contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Penultima dulceata din aceasta vara....mai am inca una facuta, dar o voi posta zilele urmatoare. Poate ca nu sunt ultimele, cine stie?
Ingrediente:
1 kg de piersici,
un plic Gelfix 2:1,
o lingurita sare de lamaie,
suc de la o lamaie,
500g zahar.

Mod de preparare:
1.Se pune apa la fiert si, cand clocoteste, se pun piersicile si se lasa 30 de secunde.

Se scot rapid intr-un vas cu apa rece.

Apoi, se inlatura pielita imediat. Pulpa de piersici se desface de pe sambure si se taie in cuburi mici, care se stropesc cu suc de lamaie strecurat.
2. Se pun cubuletele de piersica intr-o oala,

se pune Gelfix, se amesteca usor, se lasa sa dea un clocot, apoi se pune zaharul. Se spumeaza si dupa 5 minute de fierbere se stinge focul.
Se verifica dulceata, se pune cateva linguri pe o farfurioara si daca e inchegata si se gelifiaza, e perfecta!

3. Se pregatesc borcanele, se sterilizeaza, la fel si capacele si se lasa la uscat.
Se pune dulceata in borcane. Eu am avut un ajutor de nadejde in palnia pentru borcane, castigata de la Dr.Oetker ;-)

Apoi, borcanele se infileteaza si se intorc pe capac, lasandu-le 5 minute.
Se pun in camara, la loc racoros si intunecat.
Am participat la concursul Dr.Oetker, Prima Doamna a Dulceturilor, si am castigat in saptamana a 10-a de concurs, impreuna cu mama si soacra mea cate o oala, sort, manusa, lingura de lemn, palnie pentru borcane si o sonerie fara fir.

Toate castigatoarele au fost publicate in revista Click pentru femei, deci am avut si eu o aparitie ;-)