Dulceata De Piersici Cu Ardei Iute
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cum am vazut tema lunii septembrie pentru Provocarea Dulce Romanie gazduita de All day cooking m-am gandit ca ar fi bine sa particip si eu cu o reteta. Pentru ca imi plac la nebunie piersicile si ardeii iuti m-am gandit sa le combin si sa fac o dulceata dementiala. Dragilor va indemn la degustare!
Ingrediente:
1 kg zahar
300 ml apa
zeama de la o lamaie
950 g piersici curatate de coaja si samburi
40 g ardei iute rosu
3 cotoare cu seminte de ardei iute
1 lgt coaja de portocala
Mod de lucru:
Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2!
Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de min se pune si ardeiul iute taiat cubulete (de cativa milimetri), cotoarele cu seminte si cu nervuri le inveliti in tifon si le bagati in oala. Nu uitati sa spumati!
Lasati dulceata pe foc pana cand se incheaga (la mine a mai durat inca 20 min de cand am adaugat ardeiul iute:) In ultimele 5-10 min, cand este inca pe foc, puneti coaja de portocala.
Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le cu capacul in jos pana se racesc.