Dulceata De Pere
Sursa Dulceata de pere
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spalam perele,le taiem în patru,apoi îndepartam casuta de sîmburi.
Pe masura ce am feliat,2-3 sferturi, am adaugat feliutele în vas,le-am pensulat imediat cu ceva zeama de lamîie,, dupa care am presarat cîteva linguri de zahar.
Am alternat asa mai departe pîna am terminat, încheind cu stratul de zahar. Le-am lasat asa peste nopate/aproximativ 24 de ore.
Pîna a doua zi lasa foarte mult sirop.
Le-am pus la fiert pe foc lejer,timp de 45 minute, în care am amestecat din cînd în cînd. Ultimul sfert de ora,le-am lasat sa fiarba la foc mai puternic. În total a fiert o ora. Este bine sa alegeti un vas înalt,deoarece la foc puternic, siropul se ridica clocotind în clabuci :D )
Se toarna fierbinte în borcanele sterilizate,si se întorc cu capacul în jos 10-15 minute.
Paula,multumesc mult pentru reteta.Simpla si delicioasa.Fara tine nu as fi facut niciodata o dulceata din pere...si as fi avut de pierdut!
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com