Dulceata De Pere Cu Scortisoara Si Vanilie
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E suficient sa ii spui numele si simti cat de aromata este. Dulceata de pere cu vanilie si scortisoara!
Un miracol aromat al toamne, o dulceata delicata si desavarsita sa ne bucure o iarna intreaga!
Ingrediente
3 kg de pere
50 ml de apa
zeama de la o lamaie
zeama de la o portocala
200 gr zahar
2 betisoare de vanilie
1 lingurita vanilie
1 lingurita cardamon
1/4 lingurita nucsoara
Perele se curata si se taie, astfel incat sa indepartati mijlocul. Se pun intr-o oala cu putina apa si se lasa la foc mic pana incep sa lasa zeama si sa fiarba. Atunci se adauga zeama de lamaie si de portocala, zaharul si condimentele si se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute.
Se spumeaza daca este cazul.
Dulceata se face pasta cu robotul cu picior metalic si se mai lasa cateva minute la fiert.
Se pune in borcane sterilizate si fierbinti, se rastoarna pe capac si se lasa la racit sub paturi.
Pofta mare!
Sursa reteta