Dulceata De Pepene Galben

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
cca 2 kg pulpa pepene galben
500 g zahar
2 lamai mici
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore,
cand pepenele si-a lasat suficient suc.
Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot.
Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.
Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi. Mie mi-au iesit 3 borcane. Deci cu siguranta mai fac cateva!!
Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu-i foarte pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..