Dulceata De Mere Verzi Si Suc De Rosii
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Oricat de ciudat o sa vi se para combinatia,va asigur ca la final nici nu o sa va dati seama ca inafara de mere mai e altceva.Pe mine m-a convin din prima lingurita ca este ceva deosebit si la final si mai mult cand un borcan deja l-am terminat in 2 saptamani.
Pe langa ca o puteti servii pe paine sau biscuiti, merge de minune si cu ceva sarat.Pe parcurs o sa va convingeti.
Pentru inceput am facut doar jumatate de portie nu de alta dar am doar un mar si n-am avut la dispozitie foarte multe.Asa ca am folosit:
~600 gr mere (fara cotor)
500gr zahar
270 ml suc de rosii
1/2 lingurita praf ghimbir
1 baton vanilie
1 baton scortisoara
zeama de la 1 lamaie
50 ml apa(optional)
Puteti folosii rosii proaspate, eu am avut rosioare de la conserva si le-am preferat pe ele ca erau tare dulci.Le-am pus in aparatul de pasat legume si am obtinut sucul(mi-ai mai scapat si cateva seminte,dar nu m-a deranjat)
Sucul de rosii l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie despicat
Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adaugat si batonul de scortisoara.
Cat fierbe sucul de rosii(la care tb sa aveti grija ca sare ca nebunul peste tot prin bucatarie), am curatat merele doar partial de coaja, acolo unde erau lovite, in rest am preferat sa pastrez coaja.Am scos ci casuta cu seminte si am stropit cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
Cand sosul de rosii este legat(facem proba cu picatura ca la orice dulceata) adaugam merele
Se adauga gimbirul si se fierbe la foc mic pana se leaga compozitia.Daca cumva vi se pare ca nu este destul lichid mai adugati apa(eu n-am necesitat)
Cand este gata se lasa la racit in cratita se scot batonul de vanilie si scortisoara, apoi se pune in borcanele sterilizate. Eu am servit initial cu branza de capra, este un deliciu, nu ma saturam sa tot mananc.
Daca aveti o branza mai cremoasa de capra nu ezitati sa incercati in combinatia asta nu o sa va para rau
O explozie papilara pe care cu greu o pot reda in cuvinte
Normal ca putem sa o servim si cu biscuiti sau paine, modul clasic de servire
Oricum ar fi tot delicioasa este
Daca nu va este frica de necunoscut nu ezitati sa o incercati