Dulceata De Gutuie
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
De gutuie pentru ca am primit doua gutui, maricele, dar cea mica s-a dovedit gaunoasa si nu a participat la procesul creativ.
In afara de gutui am folosit putina zeama de citrice (lamaie si portocala), putina coaja, zahar si o bucatica de anason stelat.
Gutuile le-am curatat si tocat rapid la robotel si amestecat imediat cu nitica zeama de citrice.
Am pu sapoi la foc mic, acum cantitati nu am, am tot gustat pe parcurs ca sa obtin un gust dulce-vag acrisor cu un iz aproape insesizabil de anason. Adica am tot adaugat cate putin din una-alta.
Dintr-o gutuie mi-a iesit un borcanel si o cutiuta pentru consum imediat, din cotoare si coji un sirop de culoare caramel foarte bun, nu stiu inca ce o sa fac cu el, am dor o idee.
Prima combinatie din cutiuta mea a fost cu branza cu mucegai nobil (ca la Salajean daca mucegaieste branza e nobila, v-am mai zis de accidentul cu branza de oaie care s-a transformat intr-un camemberto-roquefort delicios in conditii numai de ea stiute).
Da, buna rau combinatia.
rororo