contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Gutui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am avut nevoie de: pentru 1 kg de gutui curatate - 1 kg zahăr, 5 pahare apă, zeama de la o jumatate de lămâie, un plic de zahar vanilat (alb).
Se curăţă gutuile de coajă şi se taie in bucatele mici, sau se rad pe răzătoarea cu găuri mari. Se dau imediat in cateva clocote, până încep să se moaie (Gutuile rase nu se ţin nefierte la aer, deoarece se înnegresc), apoi se pun la scurs. Intre timp se pune la fiert apa si zahărul intr-un vas mai mare. Se ia spuma şi când siropul este aproape legat, se pun gutuile adăugându-se zaharul vanilat şi se lasă să fiarbă până ce se leagă atat cât doriti. Inainte cu cateva minute de a stinge focul de la aragaz, adaugati si zeama de lamaie.
Puneti imediat dulceata la borcanele sterilizate si b ine uscate, si acoperiti-le cu pături ca sa ramana fierbinti mai multe ore. Dupa minim 24 de ore de stat acoperite, le puteti duce la cămară.
Pofta buna! :)