Dulceata De Gutui Rase
Sursa Dulceata de gutui rase
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o bunatate de dulceata, inspirata din minunata carte: Bucataria romaneasca de ieri si de azi, primita cadou de la picantii mei prieteni :P ...cu ocazia castigarii unui onorant premiu :)
Se face rapid si are o aromaaaa...
E prima oara cand fac dulceata de gutui, desi pomisorii nostri au fost in fiecare toamna arhiplini...
Anul viitor, promit sa fiu mai harnicuta si sa prepar si-o tura de peltea :))
Ingrediente:
- 200 g. gutui rase
- 2 pahare de apa
- 1 kg. zahar tos
- 1 pliculet de zahar vanilat
- o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Se fierbe zaharul cu apa pana cand se obtine un sirop legat. Se ia de pe foc si imediat se curata gutuile si se dau pe razatoare. Nu se rad mai devreme, fiindca daca stau mult timp, se inrosesc.
Gutuile rase, care trebuie sa cantareasca 200 g. pentru 1 kg. de zahar, se pun la fiert in siropul obtinut pana se leaga suficient.
Cand e aproape gata, se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si eventual, bucati de nuca.
Va ademenesc cu cateva poze :))
...aici cu o gogoasa delicioasa langa :P