Dulceata De Grapefruit
Sursa Dulceata de Grapefruit
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 4 grapefruit rose
- 450 g zahar
- 1 portocala
- 1 lamîie
- 1 pastaie de vanilie
Nota Ingrediente:
-din grapefruits am obtinut 800 g pulpa cu tot cu sucul scurs la filetat
-din portocala si lamîie,am obtinut 200 ml suc strecurat
-pastaia de vanilie am întepat-o cu un ac.
Nu am despicat-o pentru a nu se împrastia bobitele în dulceata.
Nu mi-ar fi placut aspectul.Oricum,pastaia da destul aroma si asa întepata.
Se stoarce portocala si lamîia.
Curatam grapefruits de coaja,în asa fel încît sa sa nu mai aibe deloc pielita alba.
Filetam/curatam fructele deasupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.
Dupa ce scoatem toata pulpa,presam usor pielitele,pentru a stoarce tot sucul.
Amestecam sucurile de citrice cu zahar,
si le punem la fiert pe foc moderat,
împreuna cu pastaia de vanilie.
Lasam sa fiarba usor,pîna se topeste zaharul,
dupa care adaugam pulpa de grape.
Amestecam si mai lasam la fiert înca 30 de minute la foc domol,
dupa care facem focul mare si lasam sa fiarba,sub amestecare continua,
pîna se îngroasa siropul.Faceti proba cu un strop de sirop pe o farfurie rece.
Dulceata fierbinte,se toarna în borcane sterilizate,se închid bine,
apoi se întorc cu capacul în jos,timp de 10 minute.
E dulce-amaruie,parfumata si merge bine pe pîine cu unt,
pe lînga un ceai,sau lapte .
Curatam grapefruits de coaja,în asa fel încît sa sa nu mai aibe deloc pielita alba.
Filetam/curatam fructele deasupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.
Dupa ce scoatem toata pulpa,presam usor pielitele,pentru a stoarce tot sucul.
Amestecam sucurile de citrice cu zahar,
si le punem la fiert pe foc moderat,
împreuna cu pastaia de vanilie.
Lasam sa fiarba usor,pîna se topeste zaharul,
dupa care adaugam pulpa de grape.
Amestecam si mai lasam la fiert înca 30 de minute la foc domol,
dupa care facem focul mare si lasam sa fiarba,sub amestecare continua,
pîna se îngroasa siropul.Faceti proba cu un strop de sirop pe o farfurie rece.
Dulceata fierbinte,se toarna în borcane sterilizate,se închid bine,
apoi se întorc cu capacul în jos,timp de 10 minute.
E dulce-amaruie,parfumata si merge bine pe pîine cu unt,
pe lînga un ceai,sau lapte .