contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Cirese Negre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cum stati cu aprovizionarea camarii pentru iarna? Ati inceput cu  pregatirea si aranjarea borcanaselor pe rafturi? Dulceata, compot? E vara si s-a dat startul  la fructe proapete si parfumate. Iar daca azi e canicula si nu ma pot concentra sa dau gata, la timp, ceea ce am de scris si fotografiat, apai mi-am pus o cana de ceai aromat si niste dulceata de cirese negre. Sa ne indulcim, zic!

Dulceata de cirese negre

Ingrediente pentru reteta de Dulceata de cirese negre

  • 1.300-1.500 gr cirese negre 
  • 1 kg zahar tos
  • 1 lamaie
  • sucul de la 1 lamaie

Dulceata de cirese negre

Mod de preparare pentru reteta de Dulceata de cirese negre

Dupa ce spalati fructele, le veti curata de codite si le veti scoate samburii cu ajutorul unui instrument ascutit, un ac ceva mai gros, un bat metalic de frigaruie, orice aveti la indemana. E o operatiune de sisif, veti face oarece mizerie pe langa si pe voi :) , dar in final cand veti pune dulceata asta in borcanase veti ofta asa adanc cu mare recunostinta… iar la iarna… va veti multumi :)

Pe masura ce le curatati de samburi, le puneti intr-o cratita smalutita de  vreo 4-5 litri, pentru a nu se pierde sucul din ele. Presarati peste ele zaharul tos si sucul de la o lamaie. Eu adaug si felii de lamaie, pentru ca imi place sa le las asa si sa le fierb impreuna cu ciresele si sa le mananc la iarna. Daca vreti sa puneti si o lamaie taiata felii, e ok, daca nu, nu-i bai doar ca nu veti sti ce pierdeti :) )

Amestecati cu  o lingura de lemn de cateva ori, usor, prin rasturnare, si apoi lasati sa stea vreo 2-3 ore cat sa lase zeama. Puneti apoi cratita pe foc tare, dar nu direct pe flacara. Folositi o tabla groasa de metal dedesubt intre cratita si flacara. Ciresele astea negre se fierb  ca pentru orie alta dulceata de cirese, visine etc… si nu se adauga apa deloc, pentru ca vor lasa suficient suc. Cand fructele plutesc prin lichid si siropul incepe sa se lege suficient, se ia spuma de deasupra. Se fierbe apoi incetisor si verificati siropul cat de legat il doriti. Lasati dulceata de cirese negre sa se raceasca complet inainte de a o inchide in borcane curate si sterilizate. Pastrati borcanele cu dulceata de cirese negre in camara, ferite de razele soarelui, de caldura si umezeala.

Ah! Si cat de delicioasa va fi iarna!Dulceata de cirese negre

Dulceata de cirese negre

Acest articol Dulceata de cirese negre apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.