Dulceata De Cirese Amare
Sursa Dulceata de cirese amare
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
Ciresele mele au fost foarte coapte,
si pe lînga aroma usor amaruie au fost tare dulci.
Le am din padure,deci sînt cît de bio se poate :)
Daca ciresele nu sînt foarte coapte si dulci bine,
adaugati înca 3-400 g zahar la cantitatea de cirese
(vorbesc de 2,5 kg,cîntarite fara sîmburi!!!)
Sînt destul de maruntele.
Nu se pot scoate sîmburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.
Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor,altele cu o agrafa.
Ale mele fiind foarte coapte,nu a mers decît prin apasare usoara pe cireasa.
A functionat foarte bine,fructele au ramas aproape întregi.
Dupa ce am scos sîmburii,am adaugat zaharul
pe care l-am amestecat doat învîrtind si scuturînd usor de vas
Nu am învîrtit cu lingura sa nu le strivesc.
Le-am pus la fiert la foc linistit,
timp de vreo 1 si jumatate.Cînd si cînd învîrteam usor .
La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamîie.
Ultimele 10 minute de fiert(în total a fiert vreo 2 ceasuri),
le-am lasat la foc mai iute,sa se îngroase dupa placul meu.
Aveti grija sa nu o îngrosati ca o marmelada.
Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.
Se pune înca fierbinte în borcane,care se întorc cu gura în jos 10 minute.
Un borcan l-am lasat deschis..si asteptam sa se raceasca .
Are o culoare asa frumoasa!Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.comsi pe lînga aroma usor amaruie au fost tare dulci.
Le am din padure,deci sînt cît de bio se poate :)
Daca ciresele nu sînt foarte coapte si dulci bine,
adaugati înca 3-400 g zahar la cantitatea de cirese
(vorbesc de 2,5 kg,cîntarite fara sîmburi!!!)
Sînt destul de maruntele.
Nu se pot scoate sîmburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.
Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor,altele cu o agrafa.
Ale mele fiind foarte coapte,nu a mers decît prin apasare usoara pe cireasa.
A functionat foarte bine,fructele au ramas aproape întregi.
Dupa ce am scos sîmburii,am adaugat zaharul
pe care l-am amestecat doat învîrtind si scuturînd usor de vas
Nu am învîrtit cu lingura sa nu le strivesc.
Le-am pus la fiert la foc linistit,
timp de vreo 1 si jumatate.Cînd si cînd învîrteam usor .
La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamîie.
Ultimele 10 minute de fiert(în total a fiert vreo 2 ceasuri),
le-am lasat la foc mai iute,sa se îngroase dupa placul meu.
Aveti grija sa nu o îngrosati ca o marmelada.
Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.
Se pune înca fierbinte în borcane,care se întorc cu gura în jos 10 minute.
Un borcan l-am lasat deschis..si asteptam sa se raceasca .
Are o culoare asa frumoasa!Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!