contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceață De Cireșe Amare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am pus 800 g de zahăr tos la 1 kg de cireșe curățate.

Am amestecat fructele cu zahărul și le-am lăsat să stea câteva ore. 
Apoi am pus dulceața la fiert, într-o cratiță încăpătoare. 

Nu fă mai mult de 2 kg de dulceață o dată. Se fierbe la foc mai mare, se colectează spuma și când se leagă puțin, dăm deoparte un pic de zeamă, să vedem dacă este legată.

Trebuie făcute mai multe probe, pentru a nu ieși dulceața prea scăzută. Dacă ați greșit și când se răcește vedeți că dulceața a a ieșit prea vârtoasă, mai puteți adăuga o ceașcă sau o cană cu apă, după caz, amestecați și mai fierbeți.