contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Ceapa Rosie Cu Aroma De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal



Suna ciudat, stiu, dar chiar se face dulceata de ceapa. :)
Au descoperit asta altii, cu mult inaintea mea / a noastra :).
Eu imi adaptez reteta in functie de nevoi. De data asta am facut la repezeala o dulceata de ceapa rosie  pentru ca imi trebuia neapara la o placinta.( urmeaza reteta ! )
De aceea nici prezentarea din poze nu e cea mai profi, dar o sa vina si vremea ei ;).
Cum se face ?!
Simplu !
Feliati pestisori doua cepe rosii (mai mari ).
Le puneti la calit intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ( cca 5 )  si o piscatura de sare.
Amestecati ceapa din cand in cand in timpul calirii. Cand e patrunsa pe jumatate si incepe sa-si schimbe culoarea( maroniu ) adaugati  100 ml otet balsamic . Eu am folosit balsamic de zmeura.
Puneti si 2 linguri de zahar ( brun ) pentru balans.
Lasati pe foc mititel sa bolboroseasca pana scade otetul .  Daca arata ca in poza, e ok.
Folositi alaturi de ce va vine in minte ( carne/ branzeturi/ legume...etc ;)   )