Dulceata De Ceapa Rosie Cu Aroma De Zmeura
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Suna ciudat, stiu, dar chiar se face dulceata de ceapa. :)
Au descoperit asta altii, cu mult inaintea mea / a noastra :).
Eu imi adaptez reteta in functie de nevoi. De data asta am facut la repezeala o dulceata de ceapa rosie pentru ca imi trebuia neapara la o placinta.( urmeaza reteta ! )
De aceea nici prezentarea din poze nu e cea mai profi, dar o sa vina si vremea ei ;).
Cum se face ?!
Simplu !
Feliati pestisori doua cepe rosii (mai mari ).
Le puneti la calit intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ( cca 5 ) si o piscatura de sare.
Amestecati ceapa din cand in cand in timpul calirii. Cand e patrunsa pe jumatate si incepe sa-si schimbe culoarea( maroniu ) adaugati 100 ml otet balsamic . Eu am folosit balsamic de zmeura.
Puneti si 2 linguri de zahar ( brun ) pentru balans.
Lasati pe foc mititel sa bolboroseasca pana scade otetul . Daca arata ca in poza, e ok.
Folositi alaturi de ce va vine in minte ( carne/ branzeturi/ legume...etc ;) )