Dulceata De Capsuni
Sursa Dulceata de capsuni
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1,5 kg capsuni
1 kg zahar
Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat in mai multe ape si le-am taiat in 4. Intr-un castron adanc al pus un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar. Am stropit totul cu zeama de la o lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit.
Cu o paleta am scos capsunile, iar zeama ramasa am pus-o intr-un vas in care am fiert dulceata. Am fiert siropul la foc mic pana s-a legat bine (pe o farfurie rece am pus o picatura, iar aceasta si-a pastrat forma), apoi am adaugat capsunile si am lasat sa fiarba vre-o 45 de minute.
Intre timp am pregatit borcanele, le-am spalat bine si le-am uscat in cuptor. Dulceata fierbinte am pus-o in borcanele calde (4 borcane de 400g), deasupra am pus capacele curate si uscate. Am intors borcanele cu capacul in jos, si le-am infasurat intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.
Nu ca-i a mea, dar a iesit cea mai parfumata dulceata de capsuni pe care am mancat-o!
O sa va spun si cat de bine a tinut.