contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Deoarece iarna e o placere sa mancam clatite cu dulceata si sa ne bucuram astfel de aromele verii, m-am hotarat sa postez o serie de retete de gem (dulceata) cu fructele de sezon. Astfel gemurile de capsni si de cirese sunt primele pe lista.

Gemurile se fac mult mai simplu decat mi-am inchipuit si avem nevoie doar de timp si rabdare.

Astfel pentru gemul de capsuni folosim:

  • 2 kg de capsuni curatate si spalate bine
  • 1.5 kg zahar
  • 1/2 cana suc de lamaie
  • borcane cu capac(eu le folosesc cele de Uncle Bens cu capac-recycle!!!) care le fierb ca sa le sterilizez

1. Se fierb capsunile cu zaharul si sucul de lamaie la foc mic, apoi crestem temperatura pana la 105 grade Celsius.

! Inlaturati spuma, daca se formeaza la suprafata gemului. Aceasta de obicei contine mizerii:)

2.Folositi un termometru de bucatarie pentru a fi siguri ca gemul ajunge la 105 C deoarece este foarte importanta aceasta temperatura. Va dura un timp destul de indelungat pentru ca dulceata sa ajung la aceasta temperatura.

3. Amestecati constant in dulceata pentru a nu se prinde de fund.

4. Sterilizati borcanele si capacele si asigurati-va ca sunt complet uscate.

5. Pentru a incerca dulceata si a fi siguri ca e gata, dupa aprox 10 minute de fierbere la 105 C puneti o lingurita de gem pe o farfurioara. Daca gemul, dupa ce se raceste, este vascos(gelatinos) atunci inseamna ca gemul e gata.

6. Turnati gemul in borcanele uscate si umpleti fiecare borcan, lasandu-l insa cam de 2 degete gol.

7. Puneti capacul pe borcane si apoi intoarceti-le cu capul in jos. Astfel dulceata se va vida si va tine mult si bine.

Aceste borcane de gem de capsuni cu o fundita frumoasa sunt un cadou deosebit pentru orice ocazie:)

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com