Dulceata De Capsuni Cu Portocale
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie:
1 kg capsuni
1 kg portocale...citeste toata reteta
2 plicuri gelfix 3:1
7oo gr zahar
1 lamaie
1 crenguta menta
Eu personal, prefer sa nu fac cantitati mari de dulceata odata pentru a nu se zdrobi si de aceea am preferat sa le fac separat si la sfarsit sa le amestec.
Deci spalati capsunile, daca sant prea mari taiati in doua, apoi amestecati cu praful de gelfix si zaharul conform instructiunilor de pe plic. Puneti la fiert.
Portocalele se curata de coaja se taie cuburi, si la fel se amesteca cu gelfix si zahar, apoi dam la fiert.
Spre sfarsit se adauga jumatate de lamaie si cateva frunze de menta.
Dupa fierbere amestecati cele doua ,si puneti in borcanele sterilizate, capsati si lasati borcanele cu gura in jos pentru 10 min, apoi puneti la pastrare in camara! Serviti la mic dejun, pe clatite , inghetata, sau la prajituri!!
Vizulizati si reteta dulceata de portocale si incercati-o, o sa o adorati!!!
Si...si va promit ca o sa impartasesc cu voi in curand si reteta de dulceata de lamaie si grefe!!!!