Dulceata De Capsuni Cu Piersici
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Imi plac produsele Dr.Oetker, cumpar produsele Dr.Oetker si folosesc produsele Dr.Oetker.
Unii spun ca sunt adevarate bombe, altii ca prafurile astea dauneaza grav sanatatii. Dar nu stiu sa fi murit nimeni pana acum din cauza budincii Dr.Oetker, de exemplu. Eu sunt exemplul viu, Traiesc!
Asa ca, in acest an, m-am hotarat pentru prima data sa folosesc Gelfix si Gelifiant Dr.Oetker pentru dulceata.
Eu am mai facut dulceata, dar fara Dr.Oetker.
Nu pot sa uit:eram in primul an de casnicie si am ales sa fac dulceata de capsuni. Simpla. Am avut o reteta dintr-un ziar. Trebuia sa o las la cuptor vreo ora. Am lasat-o doua pentru ca mi s-a parut mie ca prea curge, prea fluida era. S-a facut beton armat. Am pus-o in borcane si acolo a ramas, n-am putut sa o scot nici cu pikamerul, va zic, era beton. Da,da, am trecut-o la "Dezastre" :P
In fine, aceasta reteta e din caietul de retete Dr.Oetker nr.19, "Culori de vara in camara".
Pentru cca 3 borcane a 200ml
Ingrediente:
700g capsuni(cantarite dupa pregatire),
300g piersici/nectarine(cantarite dupa pregatire),
coaja de la o lamaie sau 1 plic Finesse coaja de lamaie,
1 cutie Gelifiant cu fructoza dietetic Dr. Oetker.
1.Pregatire:
Se spala capsunile, se curata si se maruntesc. Eu le-am taiat in patru jumatati egale.Se cantaresc 700g.
Se spala piersicile, se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete, apoi se cantaresc 300g.
Mod de preparare:
Capsunile, piersicile si coaja proaspat rasa de lamaie se pun intr-o oala mare,
se adauga Gelifiant cu fructoza dietetic Dr. Oetker
si se amesteca.
Se pun pe foc mare si se fierb amestecand continuu minim 3 minute.
Se spumeaza, iar apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.
Se inchid borcanele cu capace de fier si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.
Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur auriu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta rosie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))
Ah, si vreau sa va mai spun ceva: a fost foarte dulce si a avut o aroma nemaipomenita!
Author:Liana10