Dulceata De Caise
Sursa Dulceata de caise
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am luat reteta din revista "Libertatea pt femei-Retete"
- Preparare: 10 min
- Asteptare: 1 zi
- Fierbere: 60 min
- 1 kg caise bine coapte
- 800 gr zahar
Preparare:
1. Caisele se spala, se rup in doua si li se scot samburi. Fructele se taie marunt si se amesteca cu zaharul si se lasa la rece de pe o zi pe alta
2. A doua zi, dulceata se aseaza pe foc mare si se amesteca pentru a evita lipirea. Se lasa un sfert de ora, amestecand si inlaturand spuma, apoi se da la mic focul si se lasa sa fiarba pana ce dulceata este legata
3. Dulceata se pune calda in borcane (eu am pus in borcane imediat dupa ce am oprit focul), se pune capacul si se lasa cu gura in jos 5 min.
Eu am facut cantitate dubla si au iesit exact cate borcane vedeti in imaginile de mai jos.