contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Caise Uscate & Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Desi dulceturile si gemurile nu sunt pe lista mea de “prioritati” in bucatarie, atunci cand gasesc o reteta diferita si simpla, simt nevoia sa incerc. Dulceata de caise uscate & migdale a fost o delicioasa surpriza. Se pregateste foarte usor si are un minunat gust dulce acrisor, nefiind infiorator de dulce. Sterilizarea borcanelor a fost o mare problema pentru mine, pana am gasit o solutie simpla: spalarea borcanelor la masina de spalat vase. Timingul este foarte important: trebuie sa fie gata ciclul de spalare in acelasi timp (aproximativ) cu dulceata. Curate, uscate si sterilizate! Am pus cateva lingurite din inox in frigider cu ceva timp inainte, pentru a fi foarte reci. Cu ajutorul lor se determina foarte usor momentul cand dulceata este gata. Primul borcanel a disparut rapid cu scones-urile calde de duminica dimineata :)

500 g caise uscate
450 g zahar cu gelifiant (am utilizat Wiener Zucker)
700 ml suc de mere verzi
2 lamai, coaja rasa fin + suc fresh
50 g migdale

Se pun caisele in sucul de mere verzi si se lasa peste noapte.

 

Se sterilizeaza borcanele. Se pun linguritele de inox la racit.

La foc mediu, se fierb caisele + sucul de mere, coaja si sucul de lamaie. Dupa ce da in clocot, se lasa 15 minute la foc mic.

 

Se adauga zaharul si se da in clocot, amestecand usor numai pana se dizolva zaharul. Nu amestecati prea mult. Dupa ce se dizolva zaharul, nu mai amestecati. Se lasa 20 minute la foc mic.

 

Daca migdalele au coaja, se tin 10 minute in apa fierbinte, apoi se curata de coaja, Se pot utiliza intregi sau maruntite.

 

Se testeaza dulceata: se ia lingurita foarte rece, se pune dulceata, se lasa 1 minut, se preseaza usor cu degetul. Daca dulceata face o pojghita la suprafata (ca si caimacul), atunci este gata. Se stinge focul, se adauga migdalele, se lasa 15 minute.

 

Se pune dulceata in borcane, se etanseaza (capacul), se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana a doua zi, nemiscate. Se pastreaza la loc intunecat, racoros.

… pana pregatiti scones sau clatite :) Delicioasa…

Articol recomandat de delicioasa.com