Dulceata De Ardei Iuti
Sursa Dulceata de ardei iuti
articol scris de kata0587 blog bucatarie-usoara.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
500g ardei iuti (bulgaresti)
500g zahar
500 ml otet
Mod de preparare:
Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute).
Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute.
Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze.
Se poate consuma alaturi de fripturi, ciorbe, sau orice altceva doriti, dar nu pe paine ca e o dulceata iute ....gustul e dulce-acru-iute...o bunatate!