contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulce Romanie- Provocarea Lunii Septembrie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Septembrie-prima luna de toamna! In sfarsit! L-am asteptat cu drag pe Domnul Septembrie, desi eu il iubesc pe Octombrie! ;-)
Provocarea Dulce Romanie a pornit de la o idee foarte buna si foarte simpla a Mihaelei, care incet incet s-a tranformat intr-un ditamai proiectul online, in care sunt implicati o multime de bloggeri. Pe scurt, treci pe la Mihaela, iti depui frumos candidatura pentru a deveni gazda unei luni la alegere, alegi o tema sau ingredient pe care bloggerii culinari sa-l foloseasca in unul sau mai multe preparate, urmand ca la sfarsitul lunii sa se organizeze o adevarata parada a retetelor, pe blogul gazda.  Iata ce s-a intamplat pana acum la Dulce Romanie (o lista foaaaaarte lunga, si daca veti intra pe pagina provocarii, veti vedea ca “posturile de gazda” sunt deja ocupate pana in ianuarie 2014, cred ca este cel mai de succes proiect pentru bloggerii culinari):
Octombrie 2010 – Mihaela (dovleacul)
Noiembrie 2010 – Furnicuta boscodina (nuci si usturoi)
Decembrie 2010 – Alison’s trials (peste si fructe de mare)
Ianuarie 2011 – Bucataria aromata (rucola si ciuperci)
Februarie 2011 – Dulciuri fel de fel (ciocolata)
Martie 2011 – Bucataria furnicutilor (cafea si vin)
Aprilie 2011 – Bucate pe alese (miel si miere)
Mai 2011 – Explora Cuisine (sparanghel si dulce de leche)
Iunie 2011 – Dulcegarii culinare (menta si cirese)
Iulie 2011 – Retete fel de fel (fructe de padure si busuioc)
August 2011 – Retete papa bun (pui si prune)
Septembrie 2011 – Betty Kitchen (vinete si pere)
Octombrie 2011 – My Fancy Cake (cupcakes si ziua recoltei)
Noiembrie 2011 – Xandrine si ale ei ispravi culinare (mere si hrean)
Decembrie 2011 – Cooking with my soul (ghimbir și prajiturele de Craciun)
Ianuarie 2012 – Mitinita (detoxifiere si citrice)
Februarie 2012 – Caietul cu retete (drojdie si retete cu dragoste)
Martie 2012 – Arome si culori (paste si frisca)
Aprilie 2012 – Blog de sotie fericita (mac si specialitati de Pasti)
Mai 2012 – Toata ziua in bucatarie (spanac)
Iunie 2012 -  Andie’s Veggies ( vegetarian si caramel)
Iulie 2012 – Simplu si bun (zmeura, vanilie si branza de capra)
August 2012 – Kiss the Cook (amintiri din copilarie si levantica)
Septembrie 2012 – All Day Cooking (piersica si de-ale camarii)
Octombrie 2012 – Placeri simple (cea mai buna reteta personala)
Noiembrie 2012 – De prin lume adunate (ziua Romaniei)
Decembrie 2012 – The Foodie Family (bezele)
Ianuarie 2013 – Menta si rozmarin (cartofi si mere)
Februarie 2013 – Pasiune si culoare ( mango, nuca de cocos, bucataria internationala)
Martie 2013 – Enjoy Dessert (ziua femeii, cacao si nuci)
Aprilie 2013 – Cat’s Kitchen (leurda, ciuperci si tarte rustice)
Mai 2013 – Delicatesa (mazare, capsuni si salate)
Iunie 2013 – Simona’s World (aluaturi dulci si sarate, Ziua Copilului – aperitive festive, deserturi colorate)
Iulie 2013- Blog cu legume - Sa gatim sanatos cu legume si fructe de sezon!
August 2013 -  Disturbingly Delicious-Rosia/Arome de vara, arome de vacanta
Am tot studiat lista de mai sus, ce a fost, ce nu a fost si ce mi-a ramas mie de facut...si de ales...au mai ramas multe ingrediente, dar eu sunt hotarata!
Prima tema va fi CIOCOLATA DE CASA!! Pentru ca iubesc ciocolata, sunt dependenta de ciocolata, cand ma trezesc mananc ciocolata, cand ma culc, mananc ciocolata. De luni, o sa merg si la sala, ca s-a depus :D
Am si eu doua retete, poate va inspira:
Baton de ciocolata de casa alb-negru

si Chec rece de ciocolata cu biscuiti

Dar mai am deja doua retete pregatite, stati pe-aproape ;-)
iar a doua tema: MUST! Ador mustul din copilarie! Era ataaaat de dulce si de parfumat si de bun...uff, Doamne! Imi amintesc si acum de Ziua Recoltei, din Epoca de Aur, -o expozitie grandioasa cu legume si fructe, aranjate cu maiestrie, incat iti dadea senzatie ca privesti printr-un caleidoscop, un ochean ludic, cu pietricele colorate, care se asezau de fiecare data altfel cand il invarteai- de la noi, din oras, unde intotdeauna gaseam must si acesta era primul lucru pe care-l cumparam. De fapt, pentru must mergeam la Ziua Recoltei. ;-))) Oricum, dupa ce plecau oficialii, legumele si fructele dispareau in mod misterios, asa cum veneau, nu se alegea nimeni cu nimic. Sau, poate, doar oficialii.
Am si o reteta cu must:
Muschi de porc cu glazura de must

si, in curand, voi pregati o alta reteta, sa fie pentru provocare, bineinteles ;-)
Deci, va astept cu drag retetele pe adresa : [email protected] e RO, da? Nu-mi trimiteti la .com, pentru ca nu o sa le primesc, evident :P
Ultima zi de trimitere a retetelor e 28 septembrie, iar parada va fi pe 30 septembrie.
Ce zi e maine? Luni? Atunci, e Septembrie, Luni!!!!
Bine-ai venit TOAMNA!!!! <3