contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drojdie Naturala / Maia /-sauerteig

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta reteta am  refacut-o a nu stiu cita oara si de fiecare data am reinnoit-o pe o periopada de ca 6-12 luni.
O perioada de timp nu am mai facut piine ci m-am hotarit sa cumpar.
Dar parca uneori imi doresc si altceva, nu numai ce gasesc in comert.
Si al doilea motiv este ca, ce este sanatos e si scump.
De aceea piinea/chiflele cu drojdie naturala,seminte si diferite sortimente de faina costa ceva si de ce sa nu o fac eu, citeodata.
Deci am inceput o noua tura de DROJDIED NATURALA.
Eu personal nu tin cont din ce faina o fac.Ce am la indemina sau mai exact, ce pachet am inceput.
Am inceput cu faina din 10 cereale si am continuat cu faina alba…
PRIMA ZI:
- 50g apa plata de izvor  sau de cumparat.
(nu de la robinet, deoarece clorul distruge bacteriile si impiedica fermentarea)
- 50g faina
Se amesteca intr-un borcan cu capac faina si apa si se lasa la temperatura camerei (20-23°C) ca 24 de ore.
alle (50)27 (9)02 april (2)
A DOUA ZI:
- 100g faina
- 100g apa
Se adaoga la amestecul din borcan, se amesteca bine si se lasa la fel 24 de ore la temperatura camerei.
27 (10)27 (8)02 april (3)
A TREIA ZI:
- 100g faina
- 100g apa
La fel se adaoga la amestecul din borcan si se lasa la fel la tem. camerei ca 12 ore.
Drojdia naturala este gata.Se poate folosi imdeiat sau se depoziteaza in frigider.
Daca se foloseste din ea, atunci e bine ca ,cu o zi inainte sa se activeze, adougind 50g faina + 50g apa, pentru a o activa.
Se poate folosi si fara sa o activati.Dar aluatul cu care s-a pregatit este bine sa se lasa peste noapte la frigider, a doua zi se scoate ,se lasa 2-3 ore sa primeasca o temepratura moderata ,se malaxeaza si urmeaza etapele de preparate a produsului care doriti sa-l consumati.
27 (4)27 (5)

http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com