contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob In Aluat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza


     Pe ultima suta de metri resusec sa vin si eu cu reteta pentru provocarea pe noiembrie pentru Dulcea Romanie, mai exact pentru marea parada a bloggerilor de food romani, de pretutindeni. Draga noastra Mihaela a avut o idee minunata, aceea de a ne strange toti intr-o fastuoasa parada culinara si de a sarbori astfel Ziua Romaniei, 1 Decembrie. 
     Iti multumesc draga mea ca ai avut asemenea idee si multumesc ca ai avut rabdarea de a ma astepta pana in ultima zi a lunii. Asa ca asteazi vin la parada culinara cu Drob in aluat. Simplu, bun si romanesc. 
    Sa fiti fericiti, romani! indiferent unde va aflati! 
    Ne vedem maine la Parada de 1 Decembrie, pe blogul Mihaelei, De prin lume adunate

Asadar ingrediente:
pentru drob:
  • am folosit maruntaie de pasare, ficat, inima, pipote
  • 2 cepe mari 
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • cateva boabe de enibahar zdrobite
  • un praf de nucsoara
  • 300 gr franzela alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat

pentru aluat
  • o ceasca de ulei
  • doua cesti de apa
  • putina drojdie
  • si faina cat cuprinde pentru un aluat eleastic, ca de tarta

pentru uns deasupra:
  • cateva linguri de lapte 
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce


     Pentru drob fierbem maruntaiele in apa rece cu putina sare. Spumuim des si lasam pana ce toate sunt fierte complet. Le scoatem si le lasam putin la racorit. Apoi le vom da prin masina de tocat carne sau robot de bucatarie. De obicei, pana acum , am folosit robotul de bucatarie pentru tocat, dar acum   am profitat de noua masina de tocat carne, pe care am primit-o acum ceva vreme de la o revista. E super faina si abia astept sa o folosesc acusica la fabricarea carnatilor de casa. 
     Dar, sa revenim.... dam maruntaiele prin masina de tocat. Tot prin masina vom da si ceapa taiata in patru, franzela inmuiata in apa rece si stoarsa bine. Toate in acelasi bol. Adaugam apoi putin ulei, 2 oua intregi, mararul si patrunjelul tocat marunt boabele de enibahar zdrobite, nucsoara, sare. Amestecam bine pana la omogenizare completa. 
    Pentru foile de aluat vom proceda in felul urmator, dupa cum mi-a explicat mie vecina mea Gabi.Punem intr-o craticioara uleiul si apa si lasam la fiert bine de tot. Apoi tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem faina, cam vreo 300 de grame, drojdia si putina sare si incepem a adauga cate putin din apa fiarta cu ulei. Framantam, adaugam apa si tot asa pana obtinem un aluat elastic, tare si care nu se sfarama. Intindem apoi cu sucitorul pe masa bine infainata, foaie de marimea tavii folosite (25*35). 
    In tava potrivita ungem bine cu ulei, intindem prima foaie punem deasupra compozitia pentru dob, nivelam si adaugam a doua foaie deasupra. Dam la cuptor, la foc moderat pana ce drobul s-a copt. Inainte cu 5 minute de a scoate drobul din cuptor ungem intreaga suprafata cu puitn lapte amestecat cu 1/2 lingurita boia de ardei dulce. 
    Serviti rece taiat in bucati. 
    Pofta buna!