Drob Din Pui Si Porc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dacă spui Paşte, spui şi drob,
La noi este tradiţie.
Îl faci din miel, din pui, sau porc,
Sau poate-n combinaţie.
Ce iti trebuie: (poza 1):
Pt umplutura:
- 1kg organe (am folosit inimi, pipote de pui,limba, rinichi si ficat de porc)
- 6 oua
- 2 legaturi ceapa verde
-1 legatura usturoi verde
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
-1 praf de sare
-1 praf piper
Pt aluat (poza 2):
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 350-400 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare
Plan de lucru:
- Punem la fiert organele de pui (poza 2). Separat fierbem ficatul si rinichiul (poza 3), iar in alta cratita am fiert limba (aceasta fierbe un pic mai greu).
- Cand avem toate organele fierte, le scurgem bine si apoi le lasam sa se raceasca.
- Intre timp tocam verdeata (poza 4). Organele de porc le tocam fie marunt cu cutitul, fie le dam prin masina de tocat sau apelam la robotul de bucatarie (pozele 5 si 6).
- Intr-un bol mai mare amestecam organele maruntite cu verdeata tocata, cu 5 oua batute si cu sare si piper dupa gust (poza 7). Noi am mai adaugat si 2 lingurite de cimbru uscat.
-Pregatim aluatul pt foaie. Amestecam toate ingredintele si obtinem o coca. Mai multe poze aici.
- Aluatul il intindem intr-o singura foaie de doua ori dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm) (poza 8 ).
- Ungem tava cu ulei si asezam foaia. Adaugam amestecul de organe (poza 9). Acoperim cu restul de foaie.
- Ungem cu un ou batut (poza 10).
- Lasam la cuptorul preincalzit (la 180 grade) pentru aproximativ 30- 40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra (poza 11). Servim fie cald , fie rece.
- pofta buna! (poza 12 )
Timp de preparare: 120 minute
Pret : 30 ron (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita