contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Vinete Si Ciuperci

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingredinete:
3 vinete medii;
2 cutii de ciuperci;
2 cepe ;
2 ardei grasi rosii;
3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate;
2 linguri de ulei;
3 linguri pesmet;
3 linguri fulgi de ovaz;
2 linguri de faina;
1 varf de cutit praf de copt;
marar, patrunjel;
sare,piper, boia dulce
optional un varf de cutit de turmeric, ienibahar.
Preparare:
Vinetele se curata de coaja si se toaca cubulete mici, de maxim 1x1 cm. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare circa 15 minute. Astfel va iesi amareala din ele.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt.Ardeiul poate fi taiat in cubulete putin mai mari, da un plus de culoare drobului. Intr-un vas anti-aderent incingem uleiul si calim pentru 4-5 minute ceapa si ardeiul amestecand mereu pentru a nu se arde. Legumele trebuie doar sa se inmoaie putin, nu trebuie sa se rumeneasca in tigaie. Cand sunt gata, stingem focul si le lasam sa se raceasca putin.
Ciupercile se toaca marunt. Eu am folosit doua tipuri de ciuperci. Am avut un borcan de ciuperci feliate tip pleurotus, si un borcan de ciuperci champignion intregi. Pe cele feliate te-am tocat marunt, insa pe cele intregi le-am taiat mai mare. Am vrut sa se simta ciupercile in drob.
Vinetele fierte se amesteca cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam si ciupercile. Amestecam bine pentru ca drobul sa aiba un aspect frumos, iar legumele sa fie distribuite uniform in acesta.
Pesmetul, fulgii de ovaz, faina si praful de copt se amesteca bine si se pun peste legume. Omogenizam amestecul, apoi adaugam sare, condimentele si verdeata.
Ouale se bat bine, ca pentru omleta, si se adauga drobului. Ouale pot fi inlocuite cu o lingura de seminte de in pisate. Se amesteca totul bine si se pune intr-o forma de cozonac(sau orice alta forma doriti)unsa usor cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Optional puteti unge drobul cu putin ou batut, pentru a se rumeni frumos in timpul coptului. Se coace la foc mediu 40-50 de minute.
Drobul se scoate din tava dupa ce este aproape rece, pentru a nu se rupe.
Aceste drob este o bunatate! Este o mancare usoara, care poate fi servita ca atare alaturi de o salata sau ca garnitura la un fel principal. Noi preferam prima varinata, alaturi de o salata.
Sa aveti pofta!