contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta de Paste, am hotarat sa pregatim mai putina mancare si mai usoara. Ca atare am ales pentru aperitiv un drob de pui cu ciupercute.


Si pentru ca a fost tare bun il aduc si la parada Alinei C. care a ales la "Dulce Romanie" o tema tare interesanta..."Bucate de Paste".


Ingrediente: 2 pulpe de pui, 500 gr ficatei de pui, 2 cepe, 3 felii de paine integrala, 8 oua, sare, piper, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 250 gr ciuperci, 50 gr unt, 2 linguri ulei


Pregatim fiecare ingredient, astfel:
  • fierbem ciupercile in apa cu sare
  • fierbem pulpele in apa cu sare si le dezosam
  • fierbem 6 oua si le curatam
  • calim ceapa in 2 linguri de ulei, apoi adaugam ficateii si ii inabusim timp de 10 minute
Cand avem toate ingredientele pregatite ne putem apuca de treaba. Din cantitatea de ficatei oprim o jumatate si ii taiem cubulete.
Intr-un bol rasturnam restul de ficatei cu ceapa, pulpele dezosate, painea inmuiata in 50 ml de lapte si le pasam cu un blender.
Adaugam 2 oua batute, verdeata taiata marunt, sare, piper si cubuletele de ficatei.


 Ungem o tava cu unt si rasturnam jumatate din cantitatea pasata. Adaugam ciupercile si ouale fierte. Acoperim cu restul de carne si distribuim uniform cubulete de unt.


Dam drobul la cuptor pentru 50 de minute la 170 grade Celsius.

Servim cu rosii si cu ceapa rosie sau verde.


Pofta buna!