Drob De Pui
Sursa Drob de pui
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu ma bucur de aceasta reteta primita de la Rodica pentru ca nu mananc miel si totusi pot pregati pentru Paste drob.
DROB DE PUI
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 500 g piept de pui dezosat;
- 500 g ficat de pui;
- 2 legaturi ceapa verde;
- 1 legatura marar,1 legatura patrunjel;
- 7 oua, alte 3 oua fierte tari;
- o lingura ulei, sare, piper.
Pune la fiert pieptul de pui in apa cu un praf de sare ai caleste ficatul in putin ulei incins.
Taie ficatul in cubulete si pieptul de pui trece-l prin masina de tocat sau taie-l foarte marunt cu cutitul. Pune ambele ingrediente intr-un castron mai mare.
Toaca ceapa si verdeata marunt si pune-le peste pieptul de pui si ficatei. Adauga 6 oua, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca totul foarte bine. Unge cu ulei o forma de cozonac (sau foloseste hartie de copt), pune jumatate de compozitie, aseaza ouale fierte si toarna deasupra restul de compozitie.
Unge toata suprafata cu un ou batut si introdu la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Scoate din forma dupa ce se raceste.
Pofta buna!