contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru că se apropie sărbătorile, vă propun pentru masa de Crăciun sau de Revelion ceva mai ușor, gustos și foarte hrănitor, mai ales dacă nu sunteți neapărat adeptul mâncărurilor tradiționale, cu carne de porc, consumate iarna.
Ingrediente: 
- 500 g carne de pui, 
- un borcan de ciuperci champignon sau 300 g ciuperci proaspete, 
- 4 ouă, 
- 3-4 cepe mijlocii, 
- o legătură de mărar și una de pătrunjel, 
- 3-4 felii de pâine muiate în lapte, 
- sare, piper, 
- ulei pt călit ceapa și pt uns tava
- 4 ouă fierte de pus în interior - opțional. 


Ciupercile proaspete se curăță de pielițe, se taie bucățele apoi se clocotesc și se aruncă apa. Dacă sunt conservate, se spală bine sub jet de apă rece.
Carnea de pui se dă prin mașina de tocat, ciupercile se taie bucățele, ceapa se taie mărunt și se călește în ulei cu un praf de sare, pe foc moale, înăbușit, până devine translucidă. Tocătura, ceapa călită cu tot cu ulei, ciupercile, pâinea muiată în lapte și bine stoarsă, verdeața tocată mărunt și ouăle crude se amestecă bine cu o lingură într-un castron încăpător. Se dă sare și piper după gust, apoi compoziția se pune într-o tavă de cozonac bine unsă cu ulei. Dacă doriți, puteți tapeta cu hârtie de copt, dar este necesar și uleiul, pentru că acest fel de drob neavând carne grasă ar ieși prea sec dacă nu ar avea aproape deloc grăsime.
Cine dorește, poate pune în tava cu drob 4 sau 5 ouă fierte și decojite, aranjate unul în lungul celuilalt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit și se lasă la foc mediu cca 50 de minute sau o oră, până când drobul este rumenit pe deasupra.

Se servește rece, ca aperitiv.
Poftă bună!