contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob De Nuca - 100% Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt convinsa ca stiti cu totii ca suntem in postul Pastelui. Desi retetele pe care le-am postat in ultimul timp sunt mai mult sau mai putin carnivore, trebuie sa stiti ca sunt chestii pe care le aveam pozate dar nu postate, intrucat anul asta e prima oara cand m-am decis sa tin postul. Intrucat mie imi plac foarte mult dulciurile  mi-am imaginat de multe ori ca-mi va fi ingrozitor de greu sa reusesc, dar uite ca pana acum mi-a iesit (e drept, marturisesc, ciocolatele negre cu diverse combinatii de fructe si nuci m-au ajutat mult ;) ).
Reteta e de azi am gasit-o aici , si am fost extrem de curioasa sa o incerc pentru ca eu de obicei nu gust drob traditional (urasc organele :) ), dar asta m-a surpins prin gust, aspect si textura. E usor de facut si foarte satioasa, v-o recomand chiar daca nu tineti post!


Ingrediente :
*200g nuca macinata
*200g cartofi fierti in coaja
*200g ceapa, tocata marunt
*200g pesmet
*1 legatura de marar verde (merge si uscat), tocata marunt - as pune 2 legaturi data viitoare
*12 linguri fulgi de ovaz inmuiati in prealabil in putina apa calda - scursi bine
*sare, piper, coriandru macinat
Preparare (~1h):
1.Cartofii se curata de coaja si cat sunt inca calzi se dau pe razatoare. Se amesteca bine toate ingrediente (nuca, ceapa, cartofii, pesmetul, mararul, ovazul) si se condimenteaza - compozitia e lipicioasa, si asa trebuie sa fie ca nu avem oua care s-o lege.
2. Tapetezi o tava cu hartie de copt sau folosesti una de teflon, si asezi compozitia. Introduci la cuptorul preincalzit la 180°C pentru ~40 minute. Scoateti cand este gata (arata "rumen"), asteptati sa se raceasca putin si serviti cu salata. E grozav si pentru micul dejun!
Enjoy!