Drob De Nuca - 100% Post
Sursa Drob de nuca - 100% post
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt convinsa ca stiti cu totii ca suntem in postul Pastelui. Desi retetele pe care le-am postat in ultimul timp sunt mai mult sau mai putin carnivore, trebuie sa stiti ca sunt chestii pe care le aveam pozate dar nu postate, intrucat anul asta e prima oara cand m-am decis sa tin postul. Intrucat mie imi plac foarte mult dulciurile mi-am imaginat de multe ori ca-mi va fi ingrozitor de greu sa reusesc, dar uite ca pana acum mi-a iesit (e drept, marturisesc, ciocolatele negre cu diverse combinatii de fructe si nuci m-au ajutat mult ;) ).
Reteta e de azi am gasit-o aici , si am fost extrem de curioasa sa o incerc pentru ca eu de obicei nu gust drob traditional (urasc organele :) ), dar asta m-a surpins prin gust, aspect si textura. E usor de facut si foarte satioasa, v-o recomand chiar daca nu tineti post!
Ingrediente :
*200g nuca macinata
*200g cartofi fierti in coaja
*200g ceapa, tocata marunt
*200g pesmet
*1 legatura de marar verde (merge si uscat), tocata marunt - as pune 2 legaturi data viitoare
*12 linguri fulgi de ovaz inmuiati in prealabil in putina apa calda - scursi bine
*sare, piper, coriandru macinat
Preparare (~1h):
1.Cartofii se curata de coaja si cat sunt inca calzi se dau pe razatoare. Se amesteca bine toate ingrediente (nuca, ceapa, cartofii, pesmetul, mararul, ovazul) si se condimenteaza - compozitia e lipicioasa, si asa trebuie sa fie ca nu avem oua care s-o lege.
2. Tapetezi o tava cu hartie de copt sau folosesti una de teflon, si asezi compozitia. Introduci la cuptorul preincalzit la 180°C pentru ~40 minute. Scoateti cand este gata (arata "rumen"), asteptati sa se raceasca putin si serviti cu salata. E grozav si pentru micul dejun!
Enjoy!