Drob De Miel
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Drobul a devenit preparatul care se identifica, la fel ca pasca si ouale rosii, cu sarbatorile Pastelui. Pentru un aspect mai frumos se pun oua intregi in compozitie.
INGREDIENTE:
1.5 kg organe si prapur de miel
2 cepe
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua crude
3 oua fierte de consistenta tare
100 ml ulei
sare
piper
PREPARARE:
Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece.
Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie. In acest timp tocam si calim ceapa. Dupa ce au fiert maruntaiele le lasam sa se raceasca, apoi le tocam prin masina. Adaugam ouale, verdeata tocata, ceapa calita, piper, sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta compozitie umplem prapurul pe care l-am pus intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. La mijlocul umpluturii vom pune ouale fierte si curatate.
Invelim tocatura si dam la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca inainte ssa il taiem. Il servim rece cu salata verde sau legume de sezon.
Pofta buna!