Drob De Miel - Preparat In Stil Traditional
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Plin de verdeata si arome ,drobul este savuros si usor digerabil .
Ingrediente :
750 g organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima)
200-300 g bucati de carne grasa de pe burta (optional)
1 prapur,spalat bine si tinut in apa rece cu putin otet - cateva ore
6 oua mari batute + 1 ou pentru uns
2 legaturi de marar tocat
2 fire de usturoi verde tocate marunt
1 legatura de ceapa verde tocata marunt
sare si piper
Mod de preparare :
Carnea si organele le tinem pentru 30 de minute in apa rece cu putin otet si o ceapa taiata in sferturi,inainte de a fi fierte,pentru a iesi sangele si-pentru mofturosi-mirosul .
Punem organele,spalate si bine curatate de pielite, intr-o oala si le acoperim cu apa rece.Punem oala pe foc mare si aducem la punctul de fierbere.
Acum trebuie sa avem grija : dam focul mic cand incepe sa clocoteasca si indepartam spuma care se formeaza la suprafata apei .Fierbem organele in jur de 40 de minute.
Scoatem organele din apa si le lasam sa se raceasca .Le taiem in bucati mai mici si le tocam prin sita mare de la masina de tocat , sau putem sa le tocam grosier cu un cutit bine ascutit .
Incingem cuptorul .Ungem cu ulei o forma mare de cozonac sau doua mai mici de chec si le tapetam cu prapurul bine scurs.Lasam prapurul sa atarne un pic peste marginile formei .
Amestecam organele tocate cu marar,ceapa verde taiata marunt,usturoiul maruntit si ouale batute,apoi asezonam dupa gust cu sare si piper.
Daca vi se pare uscat,adaugati putina supa de unde au fiert organele.
Transferam amestecul omogen si bine legat cu oua in forma de cozonac,peste prapur,acoperim cu marginile prapurului ,ungem cu ou batut si dam la cuptor,la 180 de grade pentru 40 de minute,pana se patrunde.
Serviti drobul taiat felii alaturi de o salata de primavara !
Pofta buna !