Drob De Miel In Aluat De Foietaj
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- maruntaie de miel
- 5 oua crude
- 400 gr. aluat de foietaj
- 4 oua fierte
- ceapa verde
- usturoi verde
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingurita de ghimbir proaspat sau macinat
Prima data incepem cu maruntaiele.Rinichii ii taiem in doua,inima la fel si plaminii.Le spalam bine in mai multe ape si le lasam in apa rece vreo doua ore,dupa care le punem la fiert in apa cu sare.Din cind in cind luam spuma care se formeaza si mestecam in oala deoarece ficatul fiind mai greu se lasa la fund si se poate prinde de oala.Intre timp spalam verdeata si o tocam marunt,cu cit este mai multa cu atit mai bun iasa drobul.Organele dupa ce s-au fiert se scot intr-o strecuratoare si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat carne sau se toaca marunt cu cutitul.Intr-un castron mare se pun verdeata tocata,maruntaiele date prin masina sau tocate,sare,piper si ouale crude batute separat.Asezam aluatul de foietaj in tava,punem jumatate din compozitie,asezam ouale fierte,punem restul de compozitie si invelim cu restul de aluat.Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si ungem cu ou batut.Dam tava la cuptor si il lasam pina prinde o crusta frumoasa deasupra.Se lasa la racit in tava,dupa care se scoate si se taie..POFTA BUNA!